Autor: Informer.rs

09.06.2023.

22:39

Foto: EPAIMAGES

Sport

HRVATI SAD SVOJATAJU I ĐOKOVIĆA! Ovi su totalno poludeli

Posle Nikole Tesle i Ruđera Boškovića, sad pokušavaju da "kroatizuju" i Novaka Đokovića! Jedan od najčitanijih portala u komšiluku, Net, objavio je izveštaj sa polufinala Rolan Garosa opisujući veličanstveni uspeh našeg tenisera i naročito stavljajući akcenat na Noletovo ponašanje kad se Karlos Alkaraz povredio i na reči koje je Đoković uputio na račun Španca posle meča. Međutim, prva polovina naslova glasi:"Lijepa naša domovino".
 

Informer

Tekst potpisa

Reč je o početnim stihovima hrvatske himne, a Hrvati su izgleda hteli da predstave da Novakovo sportsko i džentlmentsko ponašanje služi njima za ponos! Kako i zbog čega, niti su pokušali da objasne, niti bi uspeli.

Možda su želeli da Noletovo sportsko vaspitanje, koje ga krasi od kako je kročio na veliku tenisku scenu, pripišu kao zaslugu Goranu Ivaniševiću? Bivši hrvatski teniser je tek u junu 2019. postao Novakov trener i teško da je pod stare dane mogao da "prevaspitava" Đokovića. Međutim, čak i da su hrvatski novinari na to mislili, nigde u navedenom tekstu nisu napisali zbog čega su najvećem srpskom sportisti svih vremena prišili stihove njihove himne.