Autor: Informer.rs

11.06.2023.

08:40

Foto: reuters

Sport

VELEOBRT PRED FINALE! Da li će se Đoković obradovati ovim vestima?

Vremenska prognoza kaže da je verovatnoća od 80 odsto da će u nedelju od 15.00 padati kiša, a finale bi trebalo da počne u 14.30.  Francuski mediji takođe prenose da Pariz neće izbeći kišu i da se razvedravane tek može očekivati posle 22 časa.

Finale u dvoranskim uslovima

Postoji mogućnost da se stvari promene do susreta, ali ako bude padala kiša finale Otvorenog prvenstva Francuske bi moglo da se igra u dvoranskim uslovima, koji odgovaraju Novaku. "Filip Šatrije" poseduje pokretni krov koji će se skoro sigurno aktivirati u slučaju kiše. Pitanje je samo da li će organizator čekati da počne kiša ili će već na startu postaviti krov.

Pored kiše i vetra, koji već danima pravi probem teniserima, najavljuje se temperatura od 27 stepeni, tako da nema sumnje da će biti i vlažnost užasno velika, što može da utiče na disanje, što je znalo skupo da košta Novaka tokom karijere. Takođe, vlažnost će uticati na težinu loptica na koje su se već žalili skoro svi teniseri koji su imali prilike da govore na tu temu tokom Rolan Garosa.

Znam šta mi je činiti, kako da se pripremim za sve. Sa druge strane mreže biće igrač koji do sada nema grend slem trofej. Kasper je specijalista za žljaku, igra najbolji tenis na toj podlozi i činjenica da je prošle godine igrao ovde u finalu najbolje govori o njegovom kvalitetu. Na meni je da budem spreman i za mogućih pet setova - poručio je Đoković.

Informer

Novak Đoković i Rafael Nadal imaju isti skor - 22 trofeja sa četiri najveća turnira, ali ako Srbin u nedelju trijumfije postaće igrač sa najviše grend slem pehara u istoriji. Postaće najbolji ikada i staviće konačno tačku na debatu ko je GOAT. Pored toga, Nole igra za povratak na prvo mesto na ATP listi, a mogao bi da postane i jedini teniser sa barem tri trofeja na svakom velikom takmičenju.