12.06.2023.

09:59

Foto: EPAIMAGES

Sport

NOVAK ĆE OSVAJATI GREND SLEMOVE JOŠ NAJMANJE DVE GODINE: Hrvat nahvalio Đokovića

Nema više dileme da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, a priznanje mu stiže sa svih strana. Hrvatski portal "Indeks" navodi da su i "najveći novakovi hejteri ostali bez argumenata", jer je baš sve na strani Srbina. Nekadašnji teniser Nikola Pilić poručuje da je Novak odavno najbolji, a sada to i brojke dokazuju. Prema njegovim rečima, Đoković će harati svetskom teniskom scenom još najmanje dve godine. 

Informer

Đoković i Nikola Pilić

- Siguran sam da Đoković može da osvoji još nekoliko grend slemova. U Australiji i u Americi ga nisu pustili da igra zbog virusa korona, a siguran sam da bi jedan od ta dva osvojio. Kada igra u šestoj brzini, on je najbolji teniser na svetu. Siguran sam da će odigrati još najmanje dve sezone. Ima nekoliko mlađih igrača koji bi mogli da mu pariraju. Alkaraz je vrlo blizu, Rud i Rune takođe, Zverev se malo opustio, ali Novak će još dve godine biti u konkurenciji - objašnjava nekadašnji teniser.

Đoković je danas počeo 387. nedelju na vrhu ATP liste. Odavno je u tom segmentu rekorder, a sada samo popravlja sopstveni učinak. Pilić kaže da bi i tu Srbin mogao da dostigne nivo koji nikada niko neće moći da nadmaši.

- Osvajanje ovog grend slema jako je velika stvar za Novaka. Rekao sam još pre godinu dana da je Đoković najveći teniser svih vremena, a sada ima i najviše osvojenih grend slem titula. Ne bi me iznenadilo da bude 400 nedelja prvi na ATP listi, a to je nešto što niko nikada neće moći da nadmaši - kaže Pilić za "Indeks".

Veliku ulogu u Novakovom supehu, Hrvat pripisuje svom zemljaku Goranu Ivaniševiću.

Informer

Đoković i Goran Ivanišević
 
- Novakov i Goranov odnos je odličan, nije ga Đoković slučajno odabrao. Oko Novaka je cela logistika - lekari, maseri, kondicioni trener. Svi zajedno funkcionišu odlično. I ono kad Ivanišević viče na Novaka tokom meča, to su emocije. To nema veze sa njihovim stvarnim odnosom. I sam Novak je rekao da je ponekad sa nji teško sarađivati. Ne vidim nikakav problem među njima, sve je to sport - zaključio je Pilić.