15.06.2023.

10:02 >> 10:08

Foto: reuters

Sport

NOVAK ILI HAJDUK IZ SPLITA? Ivanišević otkrio ovo, ali i detalje sa sado-mazo treninga

Ceo sve i dalje bruji o uspehu Novaka Đokovića kojim je potvrdio da je najbolji u istoriji tenisa. Sa osvojena 23 grend slema ne postoji niko više ko može da mu stane na crtu. I tu nije kraj. Iako ima 35 godina, i dalje je broj jedan i niko ne može da mu parira. 

Stoga nije ni čudo što mu teniski analitičari predvišaju osvajanje kalendardkog grend slema. Već je osvojio Australija open i Rolan Garos, a ostali su mu Vimbldon i Ju-Es open. 

Na jednom događaju u Hrvatskoj, Novakovog trenera Gorana Ivaniševića pitali su da li bi se više obradovao da Hajsuk iz Splitza osvoji titulu ili Đoković kalendarski slem?

Informer

Goran Ivanišević

- Uh, nemojte me to pitati. To mi je najteže pitanje, ne mogu da odgovorim na to - rekao je Ivanišević.

Nekadašnji teniser rođen je u Splitu i veliki je navijač Hajduka, koji je poslednju titulu osvojio 2''5. godine.

Đoković i Ivanišević sarađuju od leta 2019. godine i Srbin je od tada osvojio osam grend slem titula. Sa strane gledano, deluje da trener nekada više na njega, da se možda i ne slažu lepo, ali obojica kažu da je među njima sve u redu i da lepo funkcionišu. Ivanišević je nedavno otkrio da je izlazio u susret Đokovićevim prohtevima za treniranje, koji su nekada bili sadomazohistički.

Informer

- Uvek sam se trudio da ga podržim i učinim sve da se oseća bolje, pogotovo ako mu ne ide. Ponekad je bilo jako teško. Recimo, jednom se samo probudio i zvao me da ustanem da trenira bekhend. Pomislio sam - hajde, ako će mu biti bolje. Radili smo to od dva ujutru do šest ujutru. Međutim, tu nije kraj. Svaki dan je nešto novo. Đoković je perfencionista - opisao je Ivanišević.