Autor: Informer.rs

21.06.2023.

16:41

Foto: EPA

Sport

ĐERE POŠTENO NAMUČIO MEDVEDEVA: Rus posle drame ELIMINISAO Lasla!

Pripreme za Vimbldon uveliko traju, kod nekih su počele i ranije nego što se očekivalo, kao recimo u slučaju Danila Medvedeva. Ruski teniser eliminisan je na startu Rolan Garosa zbog čega se odmah bacio na trening kako bi što spremniji dočekao početak sezone na travi. 

Nije Rus poznat po sjajnim igrama na najbržoj podlozi, a to se potvrdilo i danas budući da je nakon dosta muke, iako kao veliki favorit, savladao Lasla Đerea sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:3) u Haleu. 

Rus je znatno bolje počeo duel, brejk je napravio već u drugom gemu, a novu šansu, ujedno i set loptu propustio je u osmom gemu. U narednom je iskoristio ukupno treću i tako je poveo sa 1-0 u setovima.

Informer

Laslo Đere uspeo je da pokaže sve nedostatke Danilove igre na travi pošto je u drugom setu bio daleko bolji rival i nakon taj-brejka poravnao rezultat u setovima. Ipak, igra srpskog tenisera potpuno se raspala u finišu meča pa su navijači u nemačkom Haleu ostali uskraćeni za dramu. 

Ruski teniser plasirao se tako u četvrtfinale Halea gde ga čeka Roberto Bautista Agut, a sve u sklopu priprema za Vimbldon koji je na programu 3. jula.