Autor: Informer.rs

22.06.2023.

08:03

Foto:

Sport

SVAĐA ĐOKOVIĆA I NADALA! Sudija otkrio šta se desilo na Vimbldonu pre pet godina, ovo nismo znali!

Endrju Džeret je nadgledao vođenje Vimbldona od 2006. do 2019. godine, napisao je knjigu "Poeni turnira" ("Championship Points") u kojoj je otkrio da je polufinalu Vimbldona 2018. godine došlo do nesuglasica između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole je tada pobedio Nadala 3:2, pa u finalu Kevina Andersona 3:0.

Džeret je te sezone bio zadužen za kontrolu krova na Centralnom terenu, pa je progovorio o kontroverznom momentu na susretu Đokovića i Nadala. Novak je u pomenutom meču vodio sa 2:1 u setovima, pa je došlo do prekida jer je meč otišao kasno u noć i nastavljen je sledećeg dana. Uprkos tome što je bilo sunčano vreme Džeret je odlučio da krov ostane zatvoren. Ta odluka je iznervirala Nadala, želeo je da se krov otvori, ali sudija nije menjao odluku s obzirom na to da je Đoković želeo da krov ostane zatvoren.

Informer

Novak Đoković

- Najveći problem je bio da se dogovore uslovi oko krova, a zatim da ljudi shvate zašto su odluke donete. Mislio sam da je najpoštenije da vidim da li oba igrača mogu da se slože da ponovo bude otvoren, ali nije bilo iznenađenje što su imali različite stavove - otkrio je Džeret detalje o do sada nepoznatom momentu.

On je objasnio da je postupio po pravilima koja Nadal inače obožava. Sećamo se da je to rekao i Novaku kada su ga deportovali iz Australije početkom 2022. godine jer nije vakcinisan protiv korone.

- Pravila su bila takva da ako započnete meč sa zatvorenim krovom, morate tako i da ga završite. Sledeće godine je to promenjeno.

Informer

Rafael Nadal

Nadal je bio besan posle meča nakon što ga je Đoković pobedio.

- Ovo je turnir na otvorenom. U redu, počeli smo u zatvorenom. Ono što ne razumem zašto danas nismo mogli da počnemo u uslovima na otvorenom. Danas smo nastavili sa zatvorenim krovom. Ne mislim da je to u redu jer je to turnir na otvorenom. Ako je prethodni deo meča počeo sa krovom, ima logike, ali ne razumem zašto mora da bude zatvoren - poručio je tada Nadal.