Autor: Informer.rs

23.06.2023.

18:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

BRAVOOO! OLGA U POLUFINALU! Srpska teniserka sjajno igra na turniru u Italiji!

Očigledno da je mlada srpska teniserka pronašla pravu formu u ovom periodu, pošto je posle najboljeg rezultata na Rolan Garosu i plasmana u 3. kolo grend slema, sada uspela da stigla do polufinala čelendžera u Gaibi. To će joj ujedno doneti i najbolji rejting u karijeri!

Olga je danas u četvrtfinalu turnira iz serije 125 savladala Kineskinju Jue Juan sa 2:0 (6:4, 7:6), posle skoro dva sata žestoke borbe. Ova pobeda će joj od ponedeljka omogućiti plasman u top 100 na svetskoj rang-listi, a Danilovićeva nikada nije bila plasirana tako visoko.

I to nije sve, ukoliko uspe da nadigra Tatjanu Mariju i plasira se u finale, obezbediće ulazak među najboljih 90 igračica, a u slučaju da uspe i da osvoji turnir u Italiji, ući će u 75 najboljih.

Informer

 

Ipak, treba biti realan i reći da ćerka našeg proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića neće imati nimalo lak posao u polufinalu. Čeka je duel sa Nemicom koja je prvi nosilac i trenutno 66. na WTA listi.

Inače, turnir u gradiću koji pripada regiji Veneto igra se na travnatoj podlozi i priprema je za predstojeći Vimbldon (od 3. do 16. jula). Nagradni fond je 155.000 dolara.