26.06.2023.

18:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

STRIKTNA PRAVILA ZA RUSE! Biće diskvalifikovani ako se ovoga ne budu pridržavali na VImbldonu!

Organizatori turnira su uveli nova pravila kojih će teniseri iz ovih zemalja morati striktno da se pridržavaju ili će biti eliminisani.

Naravno da neće smeti da ističu bilo kakav vid ruskih ili beloruskih zastava, simbola, grbova, niti će na bilo koji način smeti da izražavaju podršku ratu u Ukrajini, kao ni Vladimiru Putinu ili Aleksandru Lukašenku.

- Ne smeju da nose niti da budu viđeni sa bilo čim što sadrži sliku, simbol, zastavu, amblem ili bilo šta što može da bude shvaćeno kao podrška rata ili podrška ruskog ili beloruskog režima. Igrači takođe ne smeju da dobijaju novac od države ili kompanija koje su kontrolisane od strane sankcionisanih individualaca. Neće biti izuzetka"-  piše "BBC".

Takođe, od igrača je traženo da prekinu bilo kakav vid saradnje sa kompanijama iz svojih zemalja, tako da neće moći imati sponzore iz ovih država.

Sve ovo moraće da se poštuje za vreme trajanja turnira. Razlog dodatnog pooštravanja pravila bila je ruska teniserka Veronika Kudermetova koja je sponzorisana od strane naftne kompanije 'Tatnjeft' koja je pod sankcijama Evropske unije.