Autor: Informer.rs

04.07.2023.

20:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Misli da ga Srbin prati! Alakaraz: Novak kontroliše sve što ja radim

Prvi igrač sveta je na startu londondskog grend slema pobedio francuskog veterana Žeremija Šardija sa 6:0, 6:2, 7:5. 

Posle meča novinare u Londonu najviše je zanimalo šta Alkaraz misli o srpskom igraču i kakve su mu šanse na travi. Kao i da li misli da Đoković prati sve što on radi. 

- Mislite da li gleda moje mečeve? Ne osećam kao da su sve oči uprte ka meni. Verovatno Novak gleda moje mečeve i kontroliše sve što radim. Verovatno to radi. Međutim, ne osećam da je 100 odsto fokusiran na moju igru i mečeve. Kao da svi pričaju o meni. Ja gledam njegove mečeve i to je očigledno, ali ne ceo meč. Rekao bih da i on radi isto - odgovorio je Alkaraz. 

Informer

 

Neizostavna tema bio je polufinalni okršaj Đokovića i Alkaraza na Rolan Garosu, u kom je momak iz Mursije velike probleme sa grčevima i na kraju je izgubio sa 3:1 u setovima. Španac i Srbin mogli bi ponovo da se sastanu i na Vimbldonu, ali ovog puta tek u finalu.

- Glavni razlog grčeva bila je tenzija, napetost. Nisam do tada imao takvo iskustvo, naučio sam mnogo za sledeći meč i rekao bih da će biti drugačije. Boriću se sa pritiskom na drugi način, pričao sam sa trenerom Huanom Karlosom Fererom i znamo da je to do pritiska i do te tenzije - objasnio je Alkaraz.