Autor: Informer.rs

05.07.2023.

22:10

Foto: reuters

Sport

Toni Nadal veruje u Rafu: Jedva čekam da se vrati! Pokazaće da 20 godina nije ništa!

Ova sezona za Rafaela Nadala je završena i pre nego što je počela. Doživeo je Španac tešku povredu još na Australijan openu, a uoči Rolan Garosa objavio je da se na teren neće vratiti pre 2024. godine koja bi mogla da bude poslednja u njegovoj karijeri. 

Uprkos činjenici da se Nadal muči sa povredama poslednjih godina i da sve više turnira propušta, njegov stric i nekadašnji trener, Torni, uveren je da će se Španac vratiti u top formi naredne sezone, posebno na Vimbldonu budući da je londonski grend slem u toku. 

- Mnogo sam uzbuđen da ga vidim kada se oporavi od povrede i vrati sledeće godine u ovo veličanstveno okruženje kako bi dokazao da 20 godina nije nšta, kao što je rekao pevač Karlos Gardel - kazao je Toni Nadal. 

Uveren je nekadašnji Rafaelov trener da će on naredne godine pokazati klasu. 

- Ovde je debitovao sa 17 godina i njegova profesionalna karijera je pre toga bila ograničena na samo tri turnira - Monte Karlo, Barselonu i Hamburg. Njegov prvi meč ovde odigrao je na terenu broj sedam protiv Hrvata Marija Ančića. Iako je Nik Boltijeri prognozirao laganu pobedu rivala, Rafael ne samo da je upisao trijumf u četiri seta, već došao i do trećeg kola. Pobedio je Engleza Lija Čajldsa, a zatim izgubio od Tajlanđanina Paradorna Sričafana - podvukao je bivši trener Rafaela Nadala.