Autor: Informer.rs

05.07.2023.

19:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

Napokon: Medvedev nakon dve godine slavio na Vimbldonu!

Nije bilo Rusa prošle godine na Vimbldonu, a samim tim pravo nastupa nije stekao ni Danil Medvedev. Jedan od najboljih tenisera današnjice vratio se ove sezone u London i uspeo da upiše pobedu na startu trećeg grend slema pošto je u prvom kolu bio bolji od Artura Ferija sa 3:0.

Dobro je poznato da Medvedev ne voli travu, ali danas u Londonu problema nije bilo. Ruku na srce, nije ni smelo da ih bude pošto je rival ruskom teniseru bio tek 391. igrač sveta. Brazilac se borio koliko je mogao i nakon samo 133 minuta završio svoje učešće na Vimbldonu. 

Informer

 

Mladi Feri, koji je dobio vajld kard i kojem je ovo bio debi na turniru, pružio je dobar otpor favorizovanom protivniku koji je reklo bi se odigrao koliko mu je bilo dovoljno.

Svoje mesto u drugom kolu obezbedio je i Grigor Dimitrov koji je savladao Šomu Šimabukaru iz Japana. Meč koji je obeležio prekid zbog uleta aktivista nastavljen je nakon što su radnici obezbeđenja odradili svoj posao, a Bugarin je do pobede stigao u laganom ritmu - 3:0 (6:1, 6:2, 6:1).