Autor: Informer.rs

07.07.2023.

12:44

Foto: beta

Sport

Troicki računa na Novaka! Đoković na spisku za Dejvis kup!

Naša selekcija igra u C grupi u Valensiji od 12. do 17. septembra protiv Španije, Češke i Koreje za plasman na finalni tunir, koji je zakazan u španskoj Malagi od 21. do 26. novembra.

Želi Srbija da se nađe među osam najboljih reprezentacija planete u 2023. godini, a za to Viktor Troicki računa na  Novaka Đokovića, Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Hamada Međedovića, Filipa Krajinović, Miljana Zekića, Nikolu Ćaćića, Ivana Sabanova, Matija Sabanova i Branka Đurića.

Informer

Naravno ovo je širi spisak, a ostaje da se vidi ko će predstavljati Srbiju kada dođe vreme. U februarskim kvalifikacijama za grupnu fazu Dejvis kupa naša selekcija je kao gost slavila protiv Norveške (4:0).

Treba istaći da u septembru igraju još tri grupe. U Bolonji u A grupi su Kanada, Italija, Švedska i Čile, u Mančesteru u B grupi igraju Australija, Velika Britanija, Francuska i Švajcarska, a u Hrvatskoj, koja još nije odredila gde će da se igra, pored domaćina, takmiče se Holandija, SAD i Finska.

Informer

Dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe u septembru obezbediće učešće na finalnom turniru u Malagi u novembru. Inače, prvi put se na širem spisku Dejvis kup reprezentacije Srbije pojavljuje Branko Đurić, u ovom momentu junior koji je u TOP 10, odnosno zauzima devetu poziciju.

Srbija čela na titulu Dejvis kupa još od 2010. godine