Autor: Informer.rs

08.07.2023.

08:45

Foto: reuters

Sport

Haos na Vimbldonu! Ništa im ne ide po planu, igrači ogorčeni!

Prestižni turnir koji se igra u Londonu je imao velikih problema sa rasporedom u svojoj prvoj nedelji tako da su pojedini teniseri i teniserke svoj meč prvog kola završili tek u četvrtak.

Marej i Cicipas su se pošteno namučili, "cepkao" im se meč,  dok je Novak Đoković morao da pored Vavrinke dobije i bitku sa vremenom zbog "policijskog časa".

Informer

Organizatori sada imaju nove muke zbog kišnog vikenda u Londonu. Nakon najtoplijeg dana na turniru, očekuje se da usledi potpop pošto vremenska prognoza  kaže da su šanse za padavine veće od 90 odsto.  Dakle, kiša mogla da odloži početak programa sve do 17 časova, što će uticati i na našu Nataliju Stevanović čiji je meč protiv Petre Kvitove u trećem kolu Vimbldona zakazan u podne.

Informer

Sa druge strane, Laslo Đere i Stefanos Cicipas, čiji susret je zakazan za ne pre 14 časova, mogli bi pošteno da se načekajupošteno, što bi značajno moglo da utiče i na program u nedelju, ponedeljak... 

U danu se igra se treće kolo muškog singla ima mnogo mečeva, a to bi mogao bi da se odrazi i na Novakov meč protiv Hurberta Hurkača koji bi trebalo da se igra u nedelju. Iako će najverovatnije Nole igrati na Centralnom terenu ili na "kecu" koji imaju krov,  zbog velikog broja mečeva koji su odloženi, može da dođe do problema i sa njegovim rasporedom. Mnogi igrači su ogorčeni, jasno im je da je to viša sila, ali niko ne želi da non-stop prekida svoje duele i da, u krajnjoj liniji, ne za ni kada će na teren, a ni koji dan.

Informer

Čeka naš as zvaničan termin susreta, a ukoliko bude večernji nije isključeno da se završi tek u ponedeljak.

Za nedelju i ponedeljak nisu najavljeni pljuskovi, ali će izvesno padati u utorak, a organizatori Vimbldona moraju d