Autor: Informer.rs

09.07.2023.

12:38

Foto: reuters

Sport

Da se naježiš, kakve reči Novakovog rivala: On je najveći igrač koji je ikada živeo

Do sada su odigrali pet mečeva, Novak Đoković ima maksimalan skor, ali Hurkač je u prethodna tri kola u Londonu, pokazao da niko ne sme da ga potceni, pa ni čovek koji deset godina nije poražen na Centralnom terenu Vimbldona. 

Hubert Hurkač nije još izgubio set, ali to nije sve, on je uz Matea Beretinija jedini teniser koji protivnicima nije dozvolio da naprave brejk! To nije uspelo Albertu Ramosu Vinjolasu, Janu Čoinskom i Lorencu Muzetiju. 

Informer

- Vi ste iz Srbije, tako da vam neću odati sve tajne. Novak je osvojio 23 grend slem titule, u sjajnoj je formi i željan je novih trofeja. On je najveći igrač koji je ikada živeo, neverovatno je koliko je doneo ovom sportu. Svaki put kada igraš sa najboljima, to je prilika da odigraš najbolje što možeš, da se nadmećeš. Volim travu, to je podloga koja odgovara najviše mojoj igri. Samopouzdanje mi je prilično visoko. Uvek moraš da veruješ u sebe, da probaš da se motivišeš i da budeš spreman za sledeći poen - rekao je za Sport Klub Hurkač.

Informer

S druige strane i Nole je rutinski stigao do osmine finala. Za drugu nedelju takmičenja zagrevao se protiv Pedra Kačina, Džordana Tompsona i Stana Vavrinke, a na terenu je proveo šest sati i 43 minuta. 

Moraće Novak da zauzda Hurkačove servise. Najbrži  njegov servis na ovogodišnjem Vimbldonu išao je 222 kilometra na čas, a četvrti je na listi igrača sa najviše as servisa -  49, oko 16 po meču. Šansu će naš teniser vrebati u taj-brejku, a on je tu kralj.  Đoković je odigrao po jedan u svakom od tri meča, i na Rolan Garosu je bio nepogrešiv u taj-brejkovima, a osvojenim 13. gemom protiv Vavrinke izjednačio se sa Pitom Samprasom koji je dobio 12 uzastopnih grend slem taj-brejkova u jednoj kalendarskoj godini.

Informer

Na slemu je Novaku poslednji put taj-brejk uzeo Enco Kuako na Australijan openu. Nakon njega bez rešenja u 13. gemu protiv Novaka Đokovića bili su Grigor Dimitrov, Stefanos Cicipas,  Aleksandar Kovačević, Marton Fučovič, Alehandro Davidovič Fokina, Karen Hačanov i Kasper Ruda u final Rolan Garosa. Na Vimbldonu bez šanse su bili Pedro Kačin, Džordan Tompson i Stan Vavrinka.