Autor: Informer.rs

10.07.2023.

17:39

Foto: Tanjug/AP

Sport

Jubanks je ovogodišnje čudo na Vimbldonu! Amerikanac razmontirao umornog Cicipasa!

Igrao je Stefanos Cicipas izuzetno tokom prve nedelje Vimbldona, ali je iz nepoznatog razloga rešio da se priključi bratu i zaigra u dublu. Morao je Grk pet dana zaredom na teren, a posledice toga videle su se danas. Peti teniser sveta eliminisan je u osmini finala singla pošto je od njega nakon tri sata igre bolji bio Kristofer Jubanks - 3:2 (3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4). 

Američki teniser najveće je iznenađenje na ovogodišnjem Vimbldonu budući da je mimo svih očekivanja stigao do četvrtfinala gde ga čeka Danil Medvedev. Istina, Jubanksova najjača strana je razoran servis što je od velike koristi na travi, ali je malo ko očekivao njega u samoj završnici. 

Informer

 

Sa druge strane, Stefanos Cicipas igrao je sjajno na startu Vimbldona. Ruku na srce, nije Grk imao idealan raspored budući da je u prvom kolu igrao protiv nekadašnjeg grend slem šampiona Dominika Tima, potom i protiv Endija Mareja, a najlakši posao imao je u trećem kolu protiv Lasla Đerea. 

Delovalo je da je Grk pronašao recept za igre na Vimbldonu, dobro je otvorio i meč protiv Jubanksa, ali je u finišu potpuno potonuo. Amerikanac je uspeo posle preokreta da savlada petog tenisera sveta i tako režira još jedno veliko iznenađenje pošto je ranije uspeo da pobedi i Kamerona Norija.