Autor: Informer.rs

11.07.2023.

09:33

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak bez dlake ne jeziku! Progovorio o svađi sa Ivaniševićem

Prva dva seta protiv Hurkača dobio je Đoković u nedelju uveče, ali je zbog policijskog časa i pravila lokalnih vlasti morao u ponedeljak da završava taj meč.

Nole je izgubio treći set, a potom vikao ka Goranu Ivaniševiću i svojoj loži. U naletu besa vikao je :"Šta mi treniramo".  Novinari su ga posle pobede pitali o čemu se radi.

- Ne želite to da znate - nasmejao se Novak. 

Srpski teniser je potom objasnio šta je bio razlog frustracije, servirao je  Hubert je napravio brejk za osvajanje seta ga je pogodio.

- Bio sam frustriran zbog načina na koji sam odigrao poslednji gem trećeg seta.  On zaslužuje pohvale, odigrao je dobar gem, ali sam ja bio pasivan i eto set je nestao. Sviđale su mi se moje šanse da smo otišli u taj-brejk u tom setu, zato sam bio frustriran. Tokom meča prolazim kroz razne momente. U ovakvim duelima gde nemate mnogo prilika na servisima rivala i onda kad ih dobijete, ne iskoristite ih, stvara se pritisak. Nemam tako dobar servis kao Hubert i morao sam malo više da radim u svojim servis gemovima i to sam i očekivao. Presija se stvori i onda u nekom momentu nestane.


Ali, Nole se ekspresno restartovao i meč rešio u četvrtom setu. 

- Regrupisao sam se posle toga i rekao sebi "Okej, moraš da kreneš ispočetka". Osetio sam da imam više energije, da sam našao balans. U tom sedmom gemu četvrtog seta sam odlično riternirao iako je on pogađao prve servise, anticipirao sam bolje. U tim situacijama to je neka vrsta kockanja, jer on pogađa svakakve uglove. Precizno je servirao, skoro svaki servis išao je preko 210 kilometara na sat, tako da je tu potrebno i malo sreće kada se bira strana. Stvarno je bila neverovatna bitka - zaključio je Đoković.