Autor: Informer.rs

13.07.2023.

06:29

Foto: Reuters

Sport

Špagete, pa Novak! Čudna priprema Italijana za Srbina!

Italijan kaže da će veče pre meča, kao i svaki put, skuvati špagete i sos od paradajza i da će se tako spremiti za duel sa najboljim na svetu.

- Biće to taktička, a pomalo i mentalna bitka. Kada igrate protiv Novaka, uvek je teško, posebno na grend slemovima. Srećan sam što imam priliku da igram protiv njega. Napredovao sam fizički i pokušaću da dođem do 2:0, kao prošle godine u četvrtfinalu. Jači sam, videćemo kako će ići protiv Novaka - kaže Siner.

Novak Đoković je apsolutni favorit protiv Janika Sinera u polufinalu Vimbldona.

Kvota da će Novak, koji brani trofej osvojen prošle godine, juri peti Vimbldon u nizu i osmi u karijeri, pobediti mladog Italjana u svetskim kladionicama je 1.14. S druge strane, bukmejkeri ne veruju mnogo Sineru, pa je kvota na njegov trijumf protiv strašnog Srbina od 5.50 do 6.80.

Informer

 Mladi Italijan je pre godinu dana na istom mestu u četvrtfinalu vodio 2:0 protiv Novaka i opet izgubio. Biće mu to negde u malom mozgu i u narednom susretu. Svest da koliko god vodiš protiv Najvećeg na svetu svih vremena, pogotovo na Centralnom terenu londonskog grend slema – nije dovoljno.

- Ovo će biti potpuno drugačiji meč nego prošle godine. Poznaje me bolje i ja poznajem njega bolje. Mislim da će takođe biti malo i taktički meč više, ali u neku ruku i mentalno. Ako igrate protiv Novaka, uvek je teško igrati ovde, posebno na Grend slemovima. Ali, srećan sam. Boriću se za svaku loptu. Uživaću u momentu, znajući da mogu da mogu da idem snažno, pokušavajući da ga pobedim. Ali, imamo dva dana slobodno, pokušaću da radim na nekoliko stvari koje ću možda koristiti u sledećem meču, videćemo kako će to izgledati - rekao je Siner.