Autor: Informer.rs

14.07.2023.

06:20

Foto: EPA

Sport

Bagdatis o uspesima srpskih sportista: Teška vremena stvaraju jake ljude!

Već više od decenije Novak Đoković dominira svetskim tenisom, a za mnoge je to veliko iznenađenje budući da se radi o sportisti koji dolazi iz Srbije. Ipak, takvo mišljenje nema legendarni Markos Bagdatis koji ističe da teška vremena prave jake ljude, baš onakve kakav je Đoković. 

- Činjenica koje se može vezati za sve što se dešavalo u našim zemljama – pa i u sportu i tenisu – je da teška vremena stvaraju čvrste, jake ljude. U blagostanju ljudi umeju da se opuste, izgube oštricu, nagon da se bore. Siguran sam da postoji mogućnost da će iz naših zemalja nastaviti da dolaze teniski talenti koji će ići stopama teniske slave njihovih prethodnika, ali će i kod njih biti potrebno da pokažu koliko zapravo vole sport i koliko su u stanju da se žrtvuju zarad postizanja ciljeva na najvećoj svetskoj sceni. Tu izdvajam tenis u odnosu na mnoge druge sportove jer je ostvarenje zapaženih uspeha u njemu izuzetno teško i zahtevno - rekao je Markos Bagdatis za srpske medije u Londonu. 

Kipranin već nekoliko godina ne igra profesionalni tenis, ali se trudi da "beli sport" promoviše u svojoj domovini na najbolji mogući način. 

- Nadam se da će moje reči biti potvrđene u stvarnosti – a u cilju toga je i sav moj angažman oko tenisa na Kipru. Osećam ličnu obavezu da kroz stvaranje uslova za rad i napredak naših teniskih talenata kroz svoju akademiju i druge aktivnosti uzvratim sa ponosom svojoj zemlji na taj način. Mislim da je naša uloga u stvaranju ne samo uslova – nego i ambijenta u kojem mladi mogu da veruju u svoj uspeh, da postanu šampioni i da sanjaju i prate svoje snove - svetinja u našim životima i prijatna dužnost prema našem društvu, i nadam se da ću i ja i svi koji se na taj način odnose prema tome biti uspešni u nastojanjima da damo doprinos za svetlu sportsku budućnost našim zemljama - podvukao je Bagdatis.