Autor: Informer.rs

13.07.2023.

19:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

Epski preokret u polufinalu Vimbldona - Žaber ide po prvu grend slem titulu!

Treći ovosezonski grend slem bliži nam se kraju, do kraja je ostalo još tri takmičarska dana, a danas smo saznali ko će se u subotu boriti za titulu u ženskoj konkurenciji. Marketa Vondrušova bez problema je savladala Elinu Svitolinu, dok je u drugom polufinalu između Ons Žaber i Arine Sabalenke viđena prava drama. 

Epilog - Ons Žaber će se boriti protiv Vondrušove za titulu u Londonu! Teniserka iz Tunisa upisala je pobedu karijere i to posle spektakularnog preokreta - 2:1 (6:7, 6:4, 6:3). Meč na Centralnom terenu trajao je više od dva časa, a veliki broj navijača mogao je da uživa. 

U prvom setu brejkova nije bilo iako su obe teniserke imale priliku da oduzmu servis protivnici. Ipak, do toga nije došlo pa je pitanje pobednika rešeno tek u taj-brejku. Tamo - nova drama, presudan je bio jedan poen, a Arina Sabalenka uspela je da otvori vrata finala. 

Informer

 

Delovalo je da je Beloruskinja napokon uhvatila ritam, budući da je na startu drugog seta došla i do brejka, ali je Ons Žaber u nastavku zaigrala kao u transu. Uspela je Tunižanka da vrati brejk, a potom napravi još jedan čime je meč otišao u treći set. 

Čitav meč stao je u jedan gem trećeg seta. Ons Žaber imala je tri brejk-lopte, Sabalenka uspela je da spasi dve, ali ne i treću koja se ispostavila kao dovoljna  za pobedu i plasman u treće grend slem finale. 

Ons Žaber će u subotu igrati za svoju petu titulu u karijeri, ali prvu na grend slemovima. Žaber i Vondrušova su se do sada sastale šest puta. Imaju obe po tri pobede, a Vondrušova je ove godine slavila dva puta.