Autor: Informer.rs

14.07.2023.

09:27

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Sport

Oni viču Rodžer, ja čujem Novak! Prošle su četiri godine od epskog duela, Đoković to nikada neće zaboraviti (VIDEO)

Novak Đoković često ističe da mu je meč iz 14. jula 2019. godine jedan od tri najdraža u karijeri, a reč je o duelu sa Rodžerom Federerom u finalu Vimbldona. 

Bilo je to treći put da smo gledali kako Nole pobeđuje Federera tako što spasava dve meč-lopte, a meč koji je trajao četiri sata i 11 minuta se  i danas prepričava.

Više od četiri sata Novak je slušao zvižduke sa tribina i glasno navijanje za Federera, ipak iz duela je izašao kao pobednik.

Objasnio je jednom prilikom kako je pronašao motivaciju da izađe kao pobednik.

- Teško je ne biti svestan dešavanja na tribinama, imali smo naelektrisanu atmosferu, buka u odlučujućim momentima... Publika se umešala. Naravno da je većina bila na njegovoj strani, ali to pomaže i motiviše me. Daje mi snagu i energiju. Kada toga nema, moraš da nađeš. Kada publika viče Rodžer, ja čujem Novak. Znam da zvuči ludo, ali ja sebe na taj način ubeđujem - prisetio se Nole posle finala u kome je uništio svog protivnika posle pet setova.

Od tada, Novak Đoković je osvojio još čak sedam Grend slemova, četvorostruki je uzastopni prvak Vimbldona, ako osvoji i ove godine izjednačiće se po broju titula upravo sa Federerom.

Još dve pobede dele ga od osmog Vimbldona, a prva prepreka mu je danas italijasnki teniser Janik Siner.