Autor: Informer.rs

14.07.2023.

18:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kada Novak igra rekordi sami padaju! Nova istorijska brojka srpskog tenisera

Počeo je pre nekoliko godina Novak Đoković da obara teniske rekorde, a danas je mali broj onih koji nisu u vlasništvu srpskog tenisera. Nakon pobede nad Janikom Sinerom na Centralnom terenu, najbolji svih vremena svojoj kolekciji je dodao rekord po broju odigranih grend slem finala! 

Srpski teniser danas se plasirao u finale Vimbldona. U nedelju će na Centralnom terenu odigrati svoje 35. grend slem finale čime postaje apsolutni rekorder u muškoj i ženskoj konkurenciji budući da je današnjom pobedom nad Sinerom pretekao Kris Evert. 

Novak Đoković će protiv Karlosa Alkaraza ili Danila Medvedeva igrati svoje 35. grend slem finale, odavno je nadmašio najboljeg u muškoj konkurenciji - Rodžera Federera, koji je odigrao "samo" 31. finale na najvažnijim turnirima. Iza srpskog tenisera sada su ostale Kris Evert sa 34, Serena Vilijams sa 33, Martina Navratilova sa 32, te Štefi Graf sa 31. 

Već u nedelju mogao bi da padne još jedan rekord. Đoković će imati šansu da dođe do svoje 24. grend slem titule čime bi se izjednačio sa Margaret Kord, ali... Vredi napomenuti da je Australijanka čak 13 titula osvojila pre Open ere.