Autor: Informer.rs

16.07.2023.

06:20

Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Sport

I Britanac brani Novaka: Odluka sudije je bila užasna!

Imao je Novak Đoković ozbiljnog rivala u polufinalu Vimbldona u vidu Janika Sinera. Srpski teniser uspeo je da savlada Italijana, ali je tokom meča imao problema i sa spoljnim uticajima u vidu navijača i sudije. 

Naime, već u prvom setu glavni sudija oduzeo je poen Novaku Đokoviću zbog takozvang "Hindransa", odnosno, ometanja protivnika. Situacija koja se retko dešava u tenisu dogodila se srpskom teniseru zbog čega se oglasio veliki broj stručnjaka. 

Džon Mekinro stao je u zaštitu srpskom teniseru, a potom je isto učinio i Liam Broudi. Britanski teniser oglasio se putem Tvitera i pružio podršku Đokoviću.
 
- Nadam se da će se Novak zadržati ovde. To je bio užasan poziv "hindransa". Ne kažem da to nije bila smetnja, ali nikad nisam video da neko dobija tu opomenu zbog gunđanja, pogotovo jer svaki teniser to uradi makar jednom na terenu.  Znam to kao igrač. To produženo gunđanje i čudno tempirano se dešava non stop! Nikad ih ne zovu. Čudno vreme da se zauzme stav na izduženo gunđanje? A onda kršenje vremena... Šta se dođavola dešava - rekao je Liam Borudi. 

Srpski teniser danas igra finale protiv Karlosa Alkaraza.