Autor: Informer.rs

16.07.2023.

20:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đoković nakon finala: Pobedio je bolji! Ujutru ću biti ponosan, večeras ne!

Deveti put je Novak Đoković igrao u finalu Vimbldona, ali nije uspeo da dođe do osme titule. Karlos Alkaraz prekinuo je decenijsku dominaciju srpskog tenisera na Centralnom terenu pošto je posle pet setova bio bolji sa 3:2. Razloga za preterano žaljenje nema što se moglo čuti i po izjavi drugog reketa sveta nakon meča. 

- Ne talo lepo popodne za mene, ali za Karlosa jeste. Moram da pohvalim njega, njegov tim... Kakav kvalitet, pronašao si servis kada je bilo najpotrebnije. Mislio sam da ću imati probleme na šljaci sa tobom, eventualno na betonu, ali očigledno ne. Adaptirao si se na travu, fantastičan rezultat na Kvinsu, a sada i ovde. Čestitke, svaka čast - rekao je Novak Đoković. 

Još jedno veliko, istorijsko finale u kom je Đoković učestvovao.

- Nikada nije lepo izgubiti finale, ali kada saberem sve emocije moraću da budem zahvalan jer samo dobijao mnogo neizvesnih mečeva ovde, 2019. godine protiv Rodžera Federera, imao je dve meč-lopte, možda sam trebao da izgubim nekoliko finala koje sam dobio, ovo je sada izjednačenje - dodao je srpski teniser. 

Titula na Rolan Garosu, titula na Australijan openu, poraz u finalu Vimbldona. Rezultati za svaku pohvalu, ne i za Đokovića.

- Biću ujutru ponosan, danas ne baš. Teško je progutati poraz, bio sam blizu, ali ovo su oni momenti za koje radimo svaki dan. Blagosloven sam što sam igrao mnogo fantastičnih mečeva u karijeri, ovo je samo još jedan za istoriju. Žao mi je što sam izgubio, pobedio je bolji igrač - jasan je bio Đoković. 

Držao se srpski teniser dobro dok nije u priču uključena i njegova porodica. Stigle su emocije najvećeg svih vremena kada je pogledao ka svom boksu...

- Lepo je videti mog sina koji je tu i smeje se - rekao je Đoković, a potom zaplakao.