Autor: Informer.rs

17.07.2023.

14:22

Foto: profimedia

Sport

Nadal: Niko osim Novaka ne može da zaustavi Alkarazov uspon!

Era Rafaela Nadala je završena, Španija sada ima novog miljenika Karlosa Alkaraza (20), a oduševljenje zbog njegovog uspeha na Vimbldonu ne krije ni Toni Nadal (62)!

Mladi teniser uspeo je juče da stigne do svoje prve grend slem titule u Londonu i to tako što je u velikom finalu savladao branioca trofeja Novaka Đokovića u pet setova - 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Partija koju je popularni Karlitos pružio protiv sedmostrukog šampiona na travi oduševila je mnogobrojne stručnjake, a posebna euforija vlada na Pirinejima.

Informer

 

Tako je i Rafin rođeni stric i nekadašnji trener u kolumni koju piše za "El Pais" izrazio uverenje da će Alkaraz biti novi vladar belog sporta i da je jedini koji može da mu se suprostavi upravo Novak.

"Iskreno, u svetu tenisa, sa izuzetkom Đokovića, ne vidim trenutno igrača sposobnog da zaustavi Karlosov uspon. Novak nema još mnogo godina karijere pred sobom, tako da smatram da će španski navijači imati priliku da uživaju u mnogo mečeva i još mnogo pobeda u nedeljnim popodnevima koja dolaze", napisao je Toni Nadal.

On je dodao da je posebno zapanjujuć bio povratak prvog reketa sveta posle izgubljenog prvog seta sa ubedljivih 6:1.

"Na početku meča videli smo našeg igrača zbunjenog, pa su mnogi od nas pomislili da će Srbin dodati još jedan grend slem trofej u svoju riznicu. Međutim, momak iz Mursije je rešio da krene ispočetka u drugom setu, brzo je zaboravio sve što je bilo i postepeno je uspevao da preokrene situaciju. Iako je tačno da mu je razlika u godinama davala određenu prednost, kada se došlo do petog seta smatrao sam da su podjednake šanse za pobedu. Od brejka pa do kraja, nošen podrškom navijača, Alkaraz je pokazao smirenost i hrabrost potrebne da dobije poslednje gemove i da podigne trofej", analizirao je Nadal.

Informer

 

Poznati teniski stručnjak je pohvalio i Noleta za pruženu partiju i borbenost.

"Đoković je demonstrirao izdržljivost, jer iako je izgubio treći set, uspeo je da odvede meč u peti. Pokazao je još jednom veliku volju da se bori i visok teniski kvalitet. Iako je 16 godina stariji od rivala i našao se u situaciji da gubi, uspeo je da se održi u igri, da podigne nivo, da podesi udarce i da obezbedi sebi još jednu šansu tako što će sprečiti Karlosa da slavi u četiri seta", zaključio je Toni Nadal.