Autor: Informer.rs

18.07.2023.

08:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Muk u Londonu, šta uradi? Alkarazu ispao trofej sa Vimbldona! (VIDEO)


Karlos Alkaraz je pobedom nad Novakom Đokovićem (3:2) posle velike borbe stigao do prvog trofeja u Londonu. Dan kasnije je imao manji incident, koji se na sreću dobro završio. 

Dok je ćaskao sa novinarima u jutarnjem programu "CNN", Alkaraz je želeo da im pokaže kako izgleda pehar, koji mu je ispao, pa je poklopac morao da namešta u direktnom prenosu. Na njegovu sreću ništa nije oštećeno, a svi se su samo slatko nasmejali posle šok scene.

Trofej koji je Karlos Alkaraz držao u rukama nije onaj koji mu je uručen nakon finala. Teniseri se na Centralnom terenu fotografišu sa originalnim peharom koji je u trajnom vlasništvu Vimbldona, a kući nose manju i lakšu verziju.

Alkaraz je postao treći najmlađi šampion u istoriji Vimbldona izjednačivši se sa Bjornom Borgom koji je imao 20 godina, a Boris Beker sa 17 godina ostaje najmlađi šampion turnira. 

Pobedom na Vimbldonu  je i zadržao prvo mesto na listi i uvećao razliku za 880 bodova, pa je tako sada na skoru od 9675. Novak Đoković ima 8795, ali je zato Danil Medvedev daleko iza na trećem mestu sa 6520.