Autor: Informer.rs

20.07.2023.

13:16

Foto: EPAIMAGES

Sport

Đoković zaludeo Amerikance! Dolazi kralj!

Novak Đoković trijumfovao je na Australijan openu i Rolan Garosu, na Vimldonu je najbolji bio Karlos Alkaraz, a videćemo ko će biti najbolji u Njujorku - Srbin ili Španac. Ko zna, možda bi neko mogao da im pomrsi račune. U svakom slučaju čeka nas spektakl krajem avgusta. 

Posle završetka Vimbldona administrator zvanične Instagram stranice poslednjeg grend slema u godini oduševio je navijače porukom:

"Mi smo sledeći", napisao je uz prigodnu muzičku pozadinu, tačnije gif, koji je bacio fanove u trans.

Navijači jedva čekaju da opet vide Novaka Đokovića na terenu najvećeg teniskog stadiona - "Artur Eš": "Nole dolazi po trofej", "Kralj Novak dolazi, Novak je GOAT", "Odmah stavite Novaka i Alkaraza da igraju fine", samo su neki od komentara navijača.

Ceo sve oduševljen je rivalstvom Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza koji je pobedom protiv najvećeg tenisera ikada došao do prvog Vimldona, a drugog grend slem trofeja u karijeri. Prethodno je Srbin pobedio Španca u polufinalu Rolan Garosa, pa se Amerikanci nadaju da će se u ovom rivalistvu uživati navijači u Njujorku.

Informer

Mladi Alkaraz je dokazao da će narednih godina dominirati na teniskim terenima, ali Đoković još nije rekao šta ima. Osvojio je Australijan open, Rolan Garos, igrao finale u Londonu, a sad želi Ju Es open. Nije igrao prošle godine jer nije mogao da uđe u Ameriku jer nije vakcinisan protiv korone, dok je 2021. godine poražen od Danila Medvedeva u borbi za trofej, pa je izuzetno motivisan da se domogne četvrtog trofeja u Njujorku. A tu je i dodatni motiv, da vrati Alkarazu za poraz u Londonu, zaustavio ga je u nameri da osvoji osmu titulu i izjednači se sa Rodžerom Federerom.

Informer

Đoković je Ju Es open osvajao je tri puta - 2011, 2015. i 2018. godine i igrao je još šest finala. Nole je posle Vimbldona otkrio da će se za grend slem u Njujorku spremati na mastersu u Sinsinatiju, koji je osvoji u dva navrata. Nedostaje mu samo još jedan trofej, pa da na svakom mastersu ima barem tri titule. U karijeri je ukupno osvojio 38 mastersa i po tome je rekorder.

- Raduje me povratak u Njujork, kroz karijeru sam najbolje partije beležio na tvrdoj podlozi, trava mi je poslednih pet, šest godina omiljena. Ali, kada se uzme sav skup turnira i gde sam beležio najviše uspeha verovatno je to tvrda podloga, poslednje sam finale izgubio od Medvedeva i dobio fantastičnu podršku i ljubav od publike što nije uvek bio slučaj. Toga se jako drago sećam i to me motiviše da se vratim - rekao je Nole posle poraza na Vimbldonu.