Autor: Informer.rs

21.07.2023.

20:54

Foto: EPA

Sport

Srpski teniser ruši sve redom na turniru u Gštadu!

Da dobri rezultati ove sezone nisu slučajnost, Hamad Međedović (20) potvrđuje i u Švajcarskoj. Mladi srpski teniser napravio je još jedno veliko iznenađenje na turniru u Gštadu, pošto je eliminisao znatno bolje rangiranog protivnika Janika Hafmana sa 2:0 (6:3, 6:3) i plasirao se u polufinale!

Naš reprezentativac je dominirao tokom celog duela protiv trenutno 46. igrača na svetskoj rang-listi. Napravio je po dva brejka u oba seta i na kraju iskoristio drugu meč loptu, čime je eliminisao favorizovanog Nemca.

Informer

 

Samo dva dana ranije Međedović je uspeo da izbaci i iskusnog Austrijanca Dominika Tima, osvajača Ju-Es opena iz 2020. godine. Za veliko finale boriće se protiv Pedra Kaćina (29) iz Argentine, kojeg je nedavno Novak Đoković pobedio u 1. kolu na Vimbldonu, a sada će ponovo naspram sebe imati igrača iz Srbije.

Hamad je plasmanom među četiri najbolja u Gštadu sebi obezbedio i veliki skok na ATP listi. Sada je na 183. poziciji, a od naredne nedelje biće među 150 najboljih tenisera sveta. Pored Novopazarca, u polufinale ovog turnira plasirao se i naš Miomir Kecmanović (23), kojeg u polufinalu čeka okršaj sa iskusnim Albertom Ramosom Vinolasom (35).

Inače, Otvoreno prvenstvo Švajcarske igra se na šljaci, donosi 250 bodova, a nagradni fond je 562.815 evra.