Autor: Informer.rs

22.07.2023.

20:53

Foto: EPAImages

Sport

Skandal... Slavnu Ruskinju deportovali sa aerodroma! Stigla iz Beograda pa ekspresno izbačena iz Poljske!

Veliku neprijatnost doživela je slavna ruska teniserka Vera Zvonareva. Doputovala je Ruskinja na turnir u Varšavi, a onda je hitno deportovala sa aerodroma u Poljskoj uprkos činjenici da je imala urednu vizu za Evropsku uniju izdatu u Francuskoj. 

Vera Zvonareva je put Varšave krenula iz Beograda, po sletanju je bila u tranzitnoj zoni aerodroma, a danas je odletela za Podgoricu nakon što joj je zabranjen ulazak u Poljsku. 

- Ruskinji, koja se nalazi na spisku lica čiji je boravak nepoželjan na teritoriji Poljske, graničari nisu dozvolili iz razloga državne bezbednosti i zaštite javnog reda - navodi se u izveštaju.

Od početka rata u Ukrajini, Poljska je jedan od najjačih saveznika Ukrajinaca, a najveći način borbe je sputavanje ruskih sportista i klubova da se takmiče na međunarodnoj sceni. Primer toga je izjava minista sporta i turizme u Poljskoj, Kamila Burtničuka. 

- Postoji neka nespretnost. Snažno se ne slažem sa politikom koju vode WTA i ATP u pogledu nastupa igrača iz Rusije i Belorusije na turnirima, kao što se po ovom pitanju ne slažu ni vlasti Vimbldona. Na turniru u Varšavi treba da igraju teniserke iz Rusije i Belorusije, pa sam odlučio da izbegnem njihove mečeve. Stoga nisam video nikakvu mogućnost da finansijski podržim organizaciju turnira. Voleo bih da turnir osvoji Iga Svjontek, ali neću gledati finale ako bude igrala sa Ruskinjom ili Beloruskinjom – rekao je Kamil Bortničuk.