23.07.2023.

11:44

Foto: Reuters

Sport

Ronaldo ili Mesi? Evo šta je Nadal poručio

Nadal je odavno povređen i cilj mu je da u potpunosti oporavi telo, vrati se možda još nekom grend slemu, a onda naredne godine ode u zasluženu penziju. Vreme uglavnom provodi odmarajući i putujući sa dragim ljudima. Tako je ovih dana u Grčkoj, gde su ga turisti sreli u setnji. Tražili su mu da se fotografišu, a onda su ga pitali ko je bolji - Ronaldo ili Mesi.

Španac je već odlazio, ali ih je udostojio odgovora:

Informer

 

- Mesi je bolji, mada sam ja navijač Reala iz Madrida - rekao je Nadal.

Dvojica igrača godinama su slovila za najbolje na planeti. Argentinac je nastupajući za Barselonu osvojio sedam zlatnih lopti. Poslednje dve sezone nastupao je za Pariz Sen Žermen, a ovog leta otišao je u Inter iz Majamija. 

Ronaldo je nastupao za Sporting, Mančester junajted, zatim je najbolje igračke godine proveo u Real Madridu, a onda je krenuo u Juventus, Pa opet Junajted, da bi ove zime otišao u Al Nasr iz Saudijske Arabije. Osvojio je pet Zlatnih lopti.

Informer

 

Obojici igrača karijere idu silaznim putanjama, o čemu svedoče sredine i klubovi koji su odabrali. Nije im više primarni cilj osvajanje trofeja u Evropi. Međutim, nema sumnje da će se još dugo o obojici pričati kao o najboljima na planeti.