Autor: Informer.rs

25.07.2023.

14:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

Loše vesti za Olgu... Prošle godine finale, sada samo prvo kolo! Srpkinja pada na WTA listi?

Nagovestila je Olga Danilović prethodne sezone u Lozani svoj raskošni potencijal kada je na WTA turniru u Švajcarskoj stigla do finale. Tada je od nje bila bolja Petra Martić. Ove godine - srpska teniserka nadala se makar istom uspehu, ali od toga neće biti ništa pošto je poražena već u prvom kolu. 

Klara Burel savladala je našu teniserku na startu turnira u Lozani za samo 100 minuta. Francuskinji je bio dovoljan po jedan brejk u oba seta kako bi zakazala duel sa Amerikankom Emom Navaro u drugom kolu - 6:4, 6:4. 

Nažalost, poraz na startu turnira znači i veliki broj izgubljenih bodova za Olgu Danilović. Srpska teniserka je, kao što smo naveli, prošle sezone u Lozani igrala finale, a ove godine ispala već na startu. Reč je o turniru iz serije 250 koji se 2015. godine vratio u kalendar nakon 20 godina pauze. 

Olga Danilović nedavno je osvojika WTA titulu u Baštadu kada je u finalu slavila protiv Eme Navaro sa 2:1. Ipak, nakon toga srpska teniserka vezala je dva poraza - prvo od Sofije Lansere u Palermu, a potom i danas od Klare Burel.