Autor: Informer.rs

27.07.2023.

13:14

Foto: EPAIMAGES

Sport

Licemeran potez Amerikanaca! Novak grmi sa "Tajms skvera", navijači osuli paljbu

Ju Es open se igra od 28. avgusta do 10. septembra, a promotivna kampanja je počela. U fokusu je Novak Đoković, iako nije ni igrao prošle godine u Njujorku, a šampion grend slema je Španac Karlos Alkaraz. 

Na društvenim mrežama su se pojavile promotivne fotografije. Novak Đoković je "lice turnira" na njujorškom Tajms skveru, a pozivaju se navijači da kupe ulaznice gde će upravo moći da gledaju Srbina.

Navijači su naravno iskoristili priliku da potkače Amerikance. Podsetili su da su pre godinu dana godine svi "prali" ruke od Noleta i pokušavali da izbegnu odgovornost za to što ne igra u Njujorku.  Tada su organizatori Ju Es opena, američki Teniski savez, rekli da neće tražiti izuzeće za srpskog tenisera, koji nije mogao da uđe u Ameriku jer nije primio vakcinu protiv korone.

"Sramota, sad im je potreban za prodaju ulaznica, dobrodošao je u "zemlju dobrih i hrabrih ljudi", "Licemeri, prošle godine mu nisu dali da igra, a sad ga koriste za promociju", neki su od komentara navijača Novaka Đokovića, a bilo je onih koji su pohvalili Amerikance jer nisu zaboravili srpskog asa, kao Englezi, iako je branio trofej na Vimbldonu.

Nije na odmet podsetiti,  Novak Đoković nije mogao da igra jer Sjedinjene Američke Države nisu dopuštale ulazak neameričkim državljanima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa. Zabrana je ukinuta u aprilu. Srpski teniser nije mogao da igra Indijan Vels i Majami, ali će igrati na mastersu u Sinsinatiju i na poslednjem grend slemu u sezoni. 

Novak će imati šansu da osvoji četvrti Ju Es open. odnosno 24. grend slem u karijeri.