Autor: Informer.rs

28.07.2023.

06:20

Foto: reuters

Sport

"Šaljivi" Nadal: Nadam se da će nam Alkaraz dozvoliti da osvojimo nešto!

Nema Rafaela Nadala na terenu već šest meseci, a neće ga biti najmanje do 2024. godine. Španac ima velikih problema sa povredama zbog čega je najavio da će naredna sezona biti poslednja u njegovoj karijeri. 

Uprkos činjenici da od Australijan opena nije bio na terenu, a verovatno do narednog turnira u Melburnu takođe neće igrati, njegov stric Toni Nadal uveren je da će Rafael kada se vrati ponovo biti onaj pravi. 

Toni je prethodnih dana boravio u Segoviji gde se organizuje poznati čelendžer. Razgovarao je slavni španski trener sa novinarima tom prilikom, a potom dobio repliku trofeja koji je Rafael Nadal osvojio na istom mestu 2003. godine. 

- Osvajanjem čelendžera za koji kažu da je jedan od najboljih na svetu je bilo važno za nas. Služilo nam je kao dobra priprema za US Open. Zahvalni smo svima na naporu da organizuju turnir na ovom nivou - rekao je Toni Nadal. 

Naravno tema je bio i povratak Rafaela Nadala na teren, a Toni se nada da će Karlos Alkaraz biti dobar i dozvoliti legendarnom Špancu nešto da osvoji naredne sezone. 

- Rafa je dobro, na odmoru je, jedva čeka da zaigra u 2024. Nadajmo se da će nam Alkaras dozvoliti da osvojimo nešto. Rafa je uzbuđen, želi da se vrati na staru stazu - podvukao je Toni Nadal.