Autor: Informer.rs

03.08.2023.

10:39

Foto: Tanjug

Sport

Neviđeni preokret! Navijači u transu zbog ovog čoveka!

Ljubitelji tenisa širom planete ne prestaju da pričaju o sjajnom Aleksu Molčanu, koji je u drugom kolu ATP turnira u Kicbilu savladao Sebastijana Ofnera 2:1 (4:6,7:5,7:6) i to nakon što je u drugom setu gubio čak 5:0!

U prvom setu viđen je po brejk na startu meča, a onda su igrači bili izjednačeni do samog kraja. Ofner je uspeo da oduzme servis Slovaku u 10. gemu i stavi tačku na set nakon 48 minuta igre.

Drugi deo igre protekao je u znaku Austrijanca, koji je bio četvrti nosilac. Stigao je Ofner do dva rana brejka, imao 5:0, delovalo je da će biti "metla", ali onda je usledilo čudo.

Dao je Molčan gas i vezao tri brejka,  čuvao je svoj servis i odveo meč u treći set. Obojica tenisera po jednom su oduzela servis rivalu, Molčan na startu a Ofner u 4. gemu nakon čega su bili sigurni na svoje servise. Meč je otišao u taj-brejk u kojem je se bolje snašao pulen nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića, Marijana Vajde.

- Da budem iskren, ne znam šta se dogodilo. Počeo sam da igram brže i dobio sam drugi set, što je za mene pravo čudo. Ali tako sam srećan što sam to na kraju uradio -  rekao je Molčan nakon meča.

Upitan o publici koja navija za domaćeg favorita, on je odgovorio:

- Volim da igram na prepunom stadionu. Bilo je normalno da je najviše gledalaca danas bilo protiv mene, ali to je ok i dodatni motiv za mene.

Sledeći rival biće mu Sebastijan Baez iz Argentine, koji je pobedio šestog nosioca Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 6-1, 6-1.