Autor: Informer.rs

03.08.2023.

23:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

Dimitrov otkriva: Znao sam da će Alkaraz pobediti Đokovića!

Dosadašnji deo teniske sezone obeležio je poraz Novaka Đokovića u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Mnogi su smatrali da je srpski teniser veliki favorit, te da je pobeda Španca veliko iznenađenje, ali tako nije mislio Grigor Dimitrov koji kaže da je očekivao takav sled okolnosti. 

- Brzo sam uvideo šta će se desiti. Osećao sam da je Alkaras preuzeo kontrolu čak i nakon onoga što sam video u prvom setu. Bilo mi je zanimljivo da gledam meč na ovom nivou, da vidim šta rade tokom bitnih poena. Bio sam veoma radoznao - rekao je Grigor Dimitrov, a potom nastavio. 

- Morate da odate priznanje Alkarasu što je igrao na takav način u važnim poenima. Neverovatno je bilo gledati. Pobeda Alkarasa me nije iznenadila. Već sam igrao sa njim dva ili tri puta i u izvesno smislu sam znao šta će da uradi.

Srpski teniser ponovo je igrao finale na Vimbldonu, ali nije uspeo da dođe do pete vezane titule u Londonu. Ipak, Dimitrov mu odaje priznanje na sjajnim rezultatima u poslednjih nekoliko godina. 

- Poslednje, ali ne i najmanje važno, Novak je uspeo da stigne do Grend slem finala, prilično spekularno. Biće zanimljivo videti kako će se njihovo rivalstvo odvijati - podvukao je Dimitrov.