Autor: Informer.rs

04.08.2023.

10:57

Foto: EPA

Sport

Novaka je ojačalo bombardovanje! Prelepa Rumunka svima zapušila usta

Nekada 21, a sada 32. teniserka sveta, napravila je psihološki profil Novaka Đokovića.

Rumunka, inače dobra prijateljica naše bivše teniserke Ane Ivanović, smatra da je Nole mentalno najjači teniser i da ga je ojačalo sve što je prošao u detinjstvu, poput NATO bombardovanja 1999. godine.

- Bolna iskustva iz detinjstva pomogla su mu da izgradi zapanjujuću mentalnu snagu. Umeti da u svoju korist okreneš to što veći deo publike podržava protivnika i da se na svakom meču motivišeš iz negativne energije je božanstveno. Mentalni nivo koji je dostigao je iznad svih očekivanja. Mislim da je zbog bombardovanja postao psihički jak i smatram da su sportisti iz Istočne Evrope mentalno jači od onih sa zapada - rekla je Kirstea na jednoj rumunskoj televiziji u emisiji "Pe drept kuvant".

Novak je u nekoliko navrata pričao o bombardovanju koje dobro pamti jer je imao 12 godina i detaljno opisao užase kroz koje je prošao.

- Godine 1999. Srbija bila bombardovana dva i po meseca bez prestanka, svake noći i svakog dana. Moja porodica i ja smo se za to vreme budili tokom noći zbog sirena, aviona koju su nas preletali. Bilo je poražavajuće i zastrašujuće. Najgora stvar koju sam ikada video. Na početku sam osetio ono što je i većina našeg naroda - želeo sam osvetu. Ko su oni da bombarduju nevine ljude? Šta se dešava? Imao sam 12 godina i sećam se da sam se na dan rođendana krio u skloništima. Pevali su mi rođendansku pesmu, a ja se jasno sećam slike aviona koji svugde ispuštaju bombe. Bilo je užasavajuće, ali sam se u isto vreme osećao kao da odrastam i u tome su mi dosta pomogli roditelji - rekao je Nole jednom prilikom.