Autor: Informer.rs

09.08.2023.

12:13

Foto: printscreen instagram

Sport

Cicipas zbog devojke otpustio oca? Lepa Badosa spakovala otkaz svekru

Četvrti teniser sveta igra na mastersu u Torontu, a po dolasku je otkrio da će za njegov dalji napredak biti zadužen Mark Filipusis, bivši finalista Ju-Es opena i Vimbldona.  Australijanac grčkog porekla i ranije je bio član Cicipasovog stručnog štaba, ali ga poslednjih meseci nije bilo na treninzima i tokom mečeva pa se pretpostavljalo da je njihova saradnja završena.

- Dao sam ocu odmor. Nije ga imao otkako sam bio dvanaestogodišnjak. Za njega će biti veoma zdravo da se malo udalji od terena i osveži. Naravno, i dalje ga volim i želim da bude deo putovanja koje smo zajedno počeli - rekao je Cicipas.

Podsećamo, tokom takmičenja na Vimldonu svi su videli da Badosa, Cicipasova devojka, i njegov otac nisu u najboljim odnosima. Za vreme jednog meča Apostolos se okrenuo ka lepoj Špankinji, nešto joj rekao, a ona ga je streljala pogledom. Nekoliko nedelja kasnije tata je otišao na odmor.

Mada, Apostolos će i dalje pratiti Sterfanosa na mečevima.

-  Nadam se da ću sada imati više smirenosti tokom mečeva. Roditelji ponekad postanu previše emotivni i ja to potpuno razumem. Moj otac će i dalje ostati uz mene i nastaviće da prati sve što se dešava.

Često Cicipas i njegov otac znaju da se posvađaju tokom turnira. Pre nekoliko godina Stefanos je bacio reket i pogodio oca u ruku, iako to nije želeo. Jednom je izbacio majku sa tribina a jednom poslao lopticu u pravcu roditelja jer su previše pričali tokom njegovog meča.

Objasnio zašto je izabrao da nekada osmi teniser sveta sada bude njegov glavni trener.

-  Mark je neverovatno ljudsko biće. Mnogo mi je pomogao u prošlosti i uvek je bio tu za mene. Čak i kada ga ljudi nisu videli sa mnom, on je bio tu, iza zatvorenih vrata.

Inače, Cicipas je u Los Kabosu osvojio prvu titulu posle godinu dana. Poseduje Grk sjajan potencijal, ali koji još nije pretočio u uspehe. On igrača njegove i mlađe generacije, već su ga pretekli Danil Medvedev, Karlos Alkaras, Kapser Rus, iako je pokazao da je kadar da parira i Novaku Đokoviću, ali još nije dostigao konstantnost na vrhu.