Autor: Informer.rs

14.08.2023.

10:33

Foto: reuters

Sport

Ovo se ne pamti! Pogledajte kvote na Đokovića i Alkaraza

Šanse da Srbin ili Španac trijumfuju na turniru koji se igra u Ohaju skoro su podjednake.

Kvota da će Novak Đoković pobediti u Sinsinatiju je 3,2, a na Karlosa Alkraza 3,35, skoro su izjednačeni. Ovakve kvote odavno nismo videli, poslednji put kada su se Novak Đoković i Rafael Nadal u najboljim danima borili za trofeje. Danil Medvedev je treći favorit sa kvotom osam, dok je 13 na Janika Sinera, a na Stefanosa Cicipas čak 19, dok bukmejkeri još manje šanse za pobedu daju Andreju Rubljovu, sa kvotom 21. 

- Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još uvek ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođemo na najveće događaje u sportu i pokušamo da pobedimo, pokušamo da osvojimo titule i donesemo dobru senzaciju publici - rekao je Nole po dolasku u Ameriku.

Informer

Srpski as je dva puta osvojio trofej u Sinsinatiju, 2018. i 2020. godine. Sad ga čeka izuzetno komplikovani zadatak, a dobra stvar je što će imati sigurno jedan dodatni meč jer je odlučio da prijavi i dubl sa Nikolom Ćaćićem. U drugom kolu najverovatnije će igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine ukoliko savlada Tomasa Ečeverija, a u trećem bi ga sačekao Gael Monfis, Aleks de Minor ili Kameron Nori. U četvrtfinalu bi Novak mogao da igra protiv Janika Sinera ili Tejlora Frica. U polufinalu žreb takođe nije pogledao Novaka, pa bi mogao da igra protiv igrača koji je na betonu ove godine doživeo samo pet poraza, a imao je niz od 19 trijumfa zaredom - Danil Medvedev. Na kraju - potencijalni okršaj Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza moguć je tek u finalu Sinsinatija, dok su na toj strani žreba i Stefanos Cicipas i Kasper Rud. 

Turnir u saveznoj državi Ohajo startuje 13. avgusta i tradicionalno predstavlja svojevrsnu najavu za Ju-Es open, poslednji grend slem sezone, koji počinje 28. avgusta.