Autor: Informer.rs

18.08.2023.

23:49

Foto: EPA Images

Sport

Španac se provukao do polufinala! Australijanac uzeo set Alkarazu i mučio ga dva sata

Španac je posle velike borbe i preokreta savladao Australijanca Maksa Pursela sa 4:6, 6:3, 6:4 posle 130 minuta igre.

Bio je to prvi međusobni duel prvog i 70. igrača na ATP listi, koji je na kraju uspšeno priveo kraju mladi Španac. 

Alkaraz je dobro otvorio četvrtfinalni duel u Ohaju i imao brejk priliku već na startu, ali je nije iskoristio. S druge strane, Pursel jeste svoju šansu u sedmom gemu, kada je stigao do vođstva od 4:3, a potom i iskoristio drugu meč loptu da osvoji set. 

Izgubljeni set je trgao je momka iz Mursije, koji je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Samo 35 minuta igre bilo je dovoljno Alakarazu da uz jedan brejk stigne i do izjednačenja u setovima.

Informer

Maks Pursel namučio Alkaraza

U odlučujućem trećem setu Španac nije dozvolio iznenađenje, već je odmah na startu oduzeo servis Purselu, a potom i poveo sa 2:0. Ipak, nije se predavao Australijanac, uzvratio je istom merom i izjednačio na 2:2 i vratio se u igru. Odolevao je rival napadima Alkaraza sve do devetog gema, kada je prvi igra sveta stigao do brejka bez izgubljenog seta, a onda u narednom gemu odservirao za pobedu i plasman u polufinale.

Španac će se za prolaz u finale Sinsinatija boriti sa Poljakom Hubertom Hurkačom, koji je bio bolji od Australijanca Alekseja Popirina sa 6:1, 7:6.