Autor: Informer.rs

20.08.2023.

12:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Opaaa! Alkaraz preti Đokoviću pred finale Sinsinatija

Biće ovo četvrti međusobni duel Srbina i Španca, koji je dobio poslednji meč, finale Vimbldona, a naš as je slavio prethodno u polufinalu Rolan Garosa. Alkaraz je bio bolji od Đokovića i 2022. godine u polufinalu mastersa u Madridu, koje je takođe odigran na šljaci. Biće im ovo prvi meč na betonu.

- To je finale turnira Serije 1.000, tako da je to veliki izazov za mene. Bićemo spremni i fokusirani, hoću da osvojim novu titulu - zaključio je teniser iz Mursije.

Nakon finala Vimbldona srpski as je kazao da Alkaraz ima karakteristike igrača "velike trojke". Ali, Španac kaže da jedino želi da bude – Karlos Alkaraz.

Informer

Sjajno kada neko kao Novak priča takve stvari o tebi. Neko ko je igrao protiv najboljeg Rafe, najboljeg Rodžera i kaže takve stvari o tebi, onda je to sjajno. Ali ne mogu skroz da se složim pošto sam ja u potpunosti Karlos Alkaraz. Samo pokušavam da sledim svoj put, da kreiram Karlosa Alkaraza. Uvek kažem. Verujem da nemam karakteristike ikoga osim Karlosa Alkaraza.

Informer

Na putu do finala Sinsinatija u svakom meču je morao da igra odlučujući set.

- Ljudi bi mogli da pomisle da sam iscrpljen, ali istina je da se osećam veoma dobro. Odlično se oporavljam zahvaljujući fizioterapiji posle svakog meča i osećam se kao da je turnir tek počeo -  kazao je Karlos.