Autor: Informer.rs

22.08.2023.

10:03

Foto: AP Photo/John Bazemore

Sport

Šta se desilo Đokoviću? Rodik bez dlake na jeziku

Novak Đoković je posle velikog preokreta pobedio Karlosa Alkaraza (2:1). Bio je naš as nadomak porauza, Španac je imao set prednosti i meč loptu, s druge strane Nole se borio i sa problemima zbog vrućine. Ali, izdržao je najgore, a onda uvratio udarac, dobio dva seta u nizu i osvojio 39. masters u karijeri. 

Endi Rodik je istakao da je Novak neverovatno fizički spreman, iako ima 36 godina, ali dodao da niko ne može ništa da zameri Alkarazu.

- Novak je neverovatan model. Sa 36 godina je spreman da izađe i da uradi sve to, da se oporavi toliko brzo.  Ne treba previše da kritikujemo Alkaraza.  Igrao je fizički naporan meč, kao i dan pre toga, pa u četvrtfinalu. Kada je Novak imao 20 godina, protiv njega ste mogli da igrate duge mečeve. Ono što sam pokušavao da radim dok sam igrao sa Đokoviće, sada bi bila samoubilačka misija. Moramo Alkarazu da damo malo vremena što se njegovog tela tiče. Dijeta može da napravili veliku razliku, mislim da je na pola puta - kazao je Amerikanac, koji je ranije često kritikovao našeg tenisera, ali je promenio mišljenje kada je video da je najbolji ikada.

Informer

Sve se za Novaka promenilo kada su uslovi za igru postali humaniji.

- Kada je sunce zašlo, nešto se promenilo. Izgleda da je bilo sunce, vrućina... Kada su uslovi bili nešto prihvatljiviji, kada je uhvatio malo daha, uspeo je da "iznudi" odlazak do svlačionice kako bi se presvukao. Uspeo je da prođe, na ovaj ili onaj način. Mislim da je bio gotov nakon sat vremena igre, ali smo se odjednom okrenuli i videli smo da se igra tri sata i 50 minuta, da izgleda bolje nego na startu prvog seta. Pogađao je i Alkaraz, pogađao je vinere, ali... Videli smo.

Informer

Bilo je komentara da Novaku nije trebalo dozvoliti da ode do svlačionice, ali Rodik smatra da to nije tačno.

- Sudija je rekao "okej". Možemo do sutra da pričamo da li je to bila pravilna odluka ili ne, ali ne možemo biti ljuti na Đokovića što je postavio pitanje. Posao sudije je da nešto dozvoli ili ne, tako da se Novak ne može uopšte uključiti u ovu raspravu  zaključio je Rodik.