Autor: Informer.rs

22.08.2023.

14:45

Foto: Tanjug

Sport

Agonija se nastavlja! Simona zbog dopinga ne igra u Njujorku!

Njeno mesto u glavnom žrebu zauzela je Tejlor Taunsend, saopštili su organizatori poslednjeg grend slem turnira sezone.

Simona Halep (31) ne igra od oktobra 2022. godine, kada je optužena da je uzimala nedozvoljena sredstva. Dvostruka grend slem šampionka je "pala" na dopingu baš posle prošgodišnjeg Ju Es Opena.

Ubrzo zatim, Rumunka je optužena za drugi, odvojeni doping prekršaj zbog nepravilnosti pronađenih u njenom biološkom pasošu pošto je bila pozitivna na roksadustat, lek protiv anemije koji stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u telu.

Informer

- Od kada sam optužena za doping, živela sam najveću noćnu moru u životu. Ne samo što su moje ime razvlačili po blatu na najgori mogući način, već sam suočena i sa tim da Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) pokušava da dokaže moju krivicu čak iako nikad nisam ni pomislila da uzmem neku nedozvoljenu supstancu. Dva puta sam zatražila da mi se sudi na Međunarodnom tribunalu i ITIA je stalno nalazila razloge za odlaganje. Sada kada je jasno ustanovljeno da sam žrtva kontaminacije, izmislili su nekakvu nenormalnu evoluciju u mojoj krvi. Tri svetski poznata eksperta analizirala su moje testove krvi i bili izričito jasni da su nalazi potpuno u redu. Osećam se bespomoćno - rekla je nedavno Halepova.