Autor: Informer.rs

25.08.2023.

15:00

Foto: profimedia

Sport

Kirjos podigao prašinu samo jednim pitanjem

Nik je pokrenuo buru na Tviteru. Australijanc je pitao fanove ko će pobediti u Njujorku, na poslednjeg grend slem turniru. 

"Ko će pobediti na Ju-Es openu? Ja imam mišljenje, ali želim prvo da čujem vas", napisao je Nik na Tviteru i pokrenuo buru.

Najviše glasova dobili su Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Naš as je osvoji ove sezone Australijan open i Rolan Garosa, a Španac Vimbldon.

"Đoković. GOAT Đoković. Siner. Alkaraz. Alkaraz posle trilera u pet setova 6-4, 5-7, 7-6, 6-7, 6-4. Danil Medvedev. Aleksander Zverev. Đoković ko drugi? Za Novaka će biti najvažniji žreb, vreme i dužina mečeva. Novak ima najviše šansi da dođe do finala, ali ako bude igrao sa Alkarazom , biram Karlosa. Voleo bih da to bude Novak, ali nije imao mnogo sreće u Nujorku", samo su neki od odgovora na Nikovo pitanje, dok nam Australijanc još nije otkrio ko je njegov favorit.

Informer

Poslednji grend slem turnir u godini, Ju-Es open, počinje u ponedeljak. Karlos Alkaraz braniti titulu u muškoj konkurenciji.  Novak Đoković je osvojio masters u Sinsinatiju, pa će u Njujorku pokušati da dođe do 24. grend slem trofeja u karijeri, čime bi samo još više uvećao svoju prednost u odnosu na dvojac Rafael Nadal (22) - Rodžer Federer (20). 

Prošle godine Srbin nije igrao u Njujorku, jer nije mogao da uđe u Ameriku kao nevakcinisani stranac, a sad u sjajnoj formi. Kladionice su mu dale prednost od odnosu na Alkaraza. Kvota na Novaka je 2.40, a na prvog tenisera sveta, koji je osvojio poslednji grend slem Vimbldon je 2.84.