Autor: Informer.rs

25.08.2023.

18:08

Foto: EPA Images

Sport

Želim da odbranim titulu na Ju-Es openu, ali... Alkaraz iskren pred poslednji grend slem u sezoni

Mnogi su nakon pobede Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona označili kraj ere Novaka Đokovića, ali je srpski teniser već u Sinsinatiju pokazao da još nije za bacanje. Najbolji svih vremena je nakon četiri sata igre savladao Španca, osvetio mu se za poraz u Londonu i najavio spektakl na Ju-Es openu. 

Bodove i titulu u Njujorku brani upravo Karlos Alkaraza koji je prethodne sezone svoj prvi grend slem trofej osvojio upravo na betonu Ju-Es opena. Svestan je Španac da će mu posao ove godine biti dosta teži budući da je na turniru Đoković, ali on veruje u svoj uspeh. 

- Na svakom Gren slamu pokušavam da pobedim. Imam vrlo dobra sećanja na prošlogodišnji US Open, želim ponovo da pokušam. Ali ovde je svaki meč težak - rekao je Karlos Alkaraz, a potom nastavio. 

- Svaki igrač može da pobedi. Pokušaću da zaboravim da branim trofej i koncentrišem se samo na borbu. Želim da pokažem svoj najbolji nivo u svakom meču. Ako to uspem, mogu da osvojim drugi trofej u Njujorku.

Karlos Alkaraz svoje učešće na Ju-Es openu otvara protiv Dominika Kepfera Nemačke, a poslednji ovosezonski grend slem počinje 28. avgusta. Izvesno je da će, ukoliko Đoković u prvom kolu upiše pobedu, Španac prvo mesto ATP liste prepustiti srpskom šampionu.