Autor: Informer.rs

28.08.2023.

22:23

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Sport

Odličan početak Srba u Njujorku! Đere eliminisao Amerikanca

Momak iz Sente je u prvoj rundi pobedio 68. igrača na svetu Amerikanca Brendona Nakašimu sa 7:5, 6:4, 6:4 nakon dva sata i 20 minuta igre.

Trenutno 38. teniser na ATP listi tako je drugi put u karijeri prošao u drugo kolo na turniru u Njujorku, pošto mu je prethodno pošlo za rukom i 2018. godine.

Đere je odlično počeo meč protiv domaćeg igrača i napravio odmah brejk za 2:1, ali već u narednom dozvolio Nakašimi da uzvrati istom merom. Izjednačena borba vodila se sve do 11. gema kada je srpski teniser uspešno napao servis rivala, a potom u narednom i potvrdio brejk za vođstvo u setovima 7:5. 

U sjajnom ritmu Đere je nastavio u drugom setu i odmah napravio brejk za 2:0. Siguran je naš teniser čuvao servis sve do osmog gema, kada je dozvolio rivalu da stigne do izjednačenja. Ipak, momak iz Sente je odmah u narednom uzvratio i ponovo oduzeo servis rivalu, a potom sigurno odservirao i poveo sa 2:0 u setovima. Đere u trećem setu nije dozvolio šest godina mlađem Amerikancu da mu zapreti, dok je na drugoj strani jedan brejk mu bio dovoljan da stigne do trijumfa i plasmana u drugo kolo.

Naredni rival našem igraču biće jeda od dvojice kvalifikanata, Japanac Šo Šimabukuro ili Francuz Ugo Gaston.