Autor: Informer.rs

30.08.2023.

11:19

Foto: EPA Images

Sport

Sabalenka ponovo na meti! Protivnica nije htela da se pozdravi

Međutim, ovaj duel ostao je u senci onoga što se dešavalo odmah po završetku. Predstavnica Belgije, koja je inače rođena u gradu Odesi, rešila je da ne dođe na mrežu i ne pozdravi se sa Arinom Sabalenkom (25) kao što tradicija u belom sportu to nalaže.

Na taj način je očigledno želela da izrazi svoj revolt zbog situacije u njenoj domovini Ukrajini i ratnih sukoba sa Rusijom, a ceh je po ko zna koji put platila trenutno druga igračica sveta. Ujedno, ovo je bio poslednji meč za Zanevsku u profesionalnoj karijeri, pošto ima velikih problema sa leđima i ne može više da se bori s tom povredom.

Kada je reč o Beloruskinji, ona se često nalazi na meti kritika samo zbog političke situacije i zemlje iz koje dolazi. Na Rolan Garosu ni Elina Svitolina nije htela da se pozdravi s njom posle meča, a često je trpela i zvižduke i prozivke sa tribina od strane navijača, pogotovo kada je u januaru osvojila Australijan open u Melburnu.

Sada će devojka iz Minska pokušati u Njujorku da uzme novi trofej, ali i da se domogne prvog mesta na WTA listi. Njena naredna protivnica biće Britanka Džodi Baridž.