Autor: Informer.rs

04.09.2023.

22:30

Foto: EPA Images

Sport

Alkaraz nema nameru da stane! Španac počistio i Italijana u Njujorku

Momak iz Mursije je večeras bez većih problema pobedio Italijana Matea Arnaldija sa 6:3, 6:3, 6:4 posle samo 118 minuta igre.

Branilac trofeja je tako treći put zaredom izborio plasman među osam najboljih na njujorškom grend slemu. Alkaraz je od prvog poena igrao agresivno i nijednog trenutka nije dozvolio 61. igraču sveta da ga iznenadi. Uspeo je Arnaldi u prvih pet gemova da odoli naletu rivala, ali je u šestom poklekao, pa je Španac stigao do brejka, koji je sačuvao do kraja i poveo u setovima. 

Alkaraz je drugi set počeo još ubedljivije i odmah na startu oduzeo servis Italijanu i poveo sa 2:0. Šampionu Vimbldona je polazilo sve od ruke, pogađao je linije i same uglove terena, pa je brzo stigao do novog brejka, a ujedno i seta za velikih 2:0.

Informer

Mateo Arnaldi nije imao rešenja za Alkaraza

U trećem setu Španac se malo opustio, što je Arnaldi iskoristio i neočekivano napravio brejk u trećem gemu. Ipak, uzvratio je drugi igrač sveta već u narednom gemu, oduzeo servis rivalu i poravnao rezultat. Držao se dve godine stariji Italijan sve do završnice seta, kada je Španac u desetom gemu uspeo da napravi novi brejk i stavi tačku na meč.

Rivalu Alkarazu u borbi za polufinale biće pobednik meča u kojem se sastaju Nemac Aleksandar Zverev i Italijan Janik Siner.