Autor: Informer.rs

05.09.2023.

10:26

Foto: Tanjug

Sport

Nole joj poslao smešnu poruku i oduševio je! Sabalenka sija! (VIDEO)

Arina Sabalenka (25) će za nedelju dana zvanično preuzeti prvo mesto od Poljakinje Ige Švjontek, koja je jutros poražena u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD od Letonke Jelene Ostapenko 3:6, 6:3, 6:1. 

Blistala je Beloruskinja od sreće, a zatim pričala o svojoj najvećoj protivnici, ali i o Novaku Đokoviću!

Arina je u sjanim odnosima sa Novakom, a srpski teniser među prvima joj je čestitao na najvećem uspehu u karijeri. Rekorder po broju nedelja na čelu liste posle Ju-Es opena počinje 390. u njegovoj karijeri.

- Najsmešnija poruka je od Novaka Đokovića. I on će biti prvi na svetu nakon Ju-Es opena opena. Neko je napravio naše fotografije sa onim šarenim naočarima za sunce. Poslao mi je to i napisao 'Nasmej se ako ćeš biti broj jedan na svetu'. To je bilo najinteresantnije - izjavila je Arina, koja već godinama gaji ogromno poštovanje za srpskog tenisera.

Iako beloruska teniserka nije imala baš najbolji tretman na Vimbldonu, dobila je fotografiju i zagrljaj sa najboljim teniserom svih vremena, a kasnije je govorila o Novaku, kojeg je ponovo srela u kompleksu i na kraju se šalila sa njim zbog previše osvojenih titula!

- Nisam sumnjala da li će Iga doći do finala, bilo je pitanje samo da li ja mogu da stignem tamo. Želela sam da vodim bitku sa njom, da ja odlučujem o svemu na terenu. Baš mi je žao što je izgubila -  rekla je Sabalenka, koja će morati da sačeka kraj nedelje kako bi postala najbolja na planeti.

Ispuniće na ovaj način Sabalenka svoj, ali i san njenog pokojnog oca.

- Bilo je neočekivano, bio je mlad, imao je 43 godine. Samo želim da se borim jer je moj tata želeo da se borim i budem broj 1 na WTA listi. Radim to za njega, to mi trenutno pomaže da budem jaka -  rekla je Arina Sabalenka 2020. godine, a tri i po godine kasnije prvi put će postati najbolje plasirana teniserka na listi.