Autor: Informer.rs

22.09.2023.

17:09

Foto: Reuters/Andrew Boyers

Sport

Jedan, ali vredan - Federer! Rodžer je bio idol Ani Ivanović u mladosti

Rešio je Novak Đoković, ako je poslednjih godina bili ikakve dileme, GOAT trku kada je u Njujorku osvojio 24. grend slem titulu. Srpski teniser tako je potvrdio zvanje najboljeg svih vremena, ali to ne sprečava mnoge da ga osporavaju. 

Jasno je da su mu najveći rivali u "GOAT" trci bili Rodžer Federer i Rafael Nadal. Ipak, Španac i Švajcarac poslednjih dana ređali su hvalospeve na račun srpskog tenisera, a Rafa je čak priznao da je Đoković najveći ikada. 

Iako je, u ovom momentu, trka za najboljeg svih vremena najzanimljivije sportsko dešavanja na svetu, jasno je da su sva trojica tenis podigli na viši nivo. Mnoga deca su se odlučila za "beli sport" baš zbog Đokovića, Federera i Nadala, a neki od aktuelnih tenisera počeli su da igraju ugledajući se na njih. 

I nisu jedini, nedavno se javnost prisetila intervjua koji je 2004. godine dala Ana Ivanović. Srpska teniserka i velika prijateljica Novaka Đokovića tada je otkrila da joj je sportski uzor Rodžer Federer. 

-  Jedan, ali vredan - Federer - rekla je Ana Ivanović. 

Tada je srpska teniserka imala tek 17 godina, a tokom karijere bila je i prva na svetu. 2008. godine osvojila je titulu na Rolan Garosu, nastupila je u finalu Australijan opena, polufinalu Vimbldona, a najslabije rezultate imala je u Njujorku.