24.09.2023.

14:12

Foto: printscreen

Sport

Novak je Rus, volim ga! Japanac se javio sa fronta u Ukrajini

Dai je koristio automatski prevodilac na telefonu kako bi komunicirao sa Lankasterom, jer ne govori ruski jezik. Kaže da voli Rusiju i Novaka Đokovića, samo što je pogrešio, prvi teniser sveta je Srbin, a ne Rus. 

- Volim Rusiju,  uvek me je zanimao tenis.  Volim tenisera Đokovića, on je Rus - rekao je japanski dobrovoljac, koga je izgleda Nole greškom inspirisao da dođe u Ukrajinu i bori se za Rusiju.

Dai priznaje da mu smeta što mediji u Japanu negativno piši o Rusiji. Frustriran je zbog negativnog stava o Rusiji zbog rata u Ukrajini, a prizanje da dobija pretnje od ljudi putem internet.

- Ne znam mnogo o teškim političkim pitanjima, ali nemoguće je da je samo jedna strana loša - rekao je Dai, a kaže da želi da umre kao ratnik.

Japanac je pripadnik čuvene Internacionalne brigade "Pjatnaška", kojom komanduje Ahra Avidzba, poznatiji kao "Abhaz". Jedinicu čine uglavnom Abhazi, ali i Česi, Slovaci, Osetini i borci drugih nacionalnosti. Avizdba je učestvovao u bitkama za Saur-Mogilu, Ilovajsk, Marinku, kao i u borbama u oblasti Debaljceva i na aerodromu u Donjecku.