Autor: Informer.rs

27.09.2023.

06:20

Foto: AP/Photo

Sport

Darija Klišina priznaje: Izgubila sam pola miliona zbog sina!

Plavokosa Ruskinja nekadašnja je vicešampionka sveta u skoku udalj i evropska juniorska šampionka. Povrede su je sprečile da osvoji još medalja, a kada je 2017. uspela da se domogne srebra na Svetskom prvenstvu odlučila je da rodi dete. Napravila je pauzu u karijeri i tvrdi da ju je ta odluka koštala mnogo novca od sponzora.

- Izgubila sam pola miliona dolara tokom šestomesečne pauze u karijeri. Minimum. Jer godina posle medalje je najplaćenija, svi ugovori se automatski povećavaju. Neki su deset hiljada dolara, neki 200-300. Sve sam zarađivala kroz sponzorske ugovore atletika nije visoko plaćen sport. Ali, novac svakako nije bio moja motivacija. Uvek sam želela da budem mlada majka. Prvo dete sam rodila sa 27 godina, a ipak mi se činilo da je kasno - rekla je Klišina za www.championat.com.


Darija u Americi živi već deset godina, a poslednjih nekoliko u Majamiju. Tamo je rodila prvog sina 2018, a drugog u junu prošle godine. Nikada ih nije predstavila javnosti, niti su poznata njihova imena, kao što se ne zna ni ko je otac dece. Ona otkriva razloge za to.
- Deca su od istog oca. Cela porodica je kompletna. On nije javna ličnost, ne voli nepotrebnu pažnju i ne želim da gazim njegove želje. Uvek sam se držala principa "sreća voli tišinu". Mogu vam reći i da se u našoj kući primarno priča ruski, iako često razmišljam na engleskom - jasna je Klišina.

Informer

Darija Klišina

Ruskinja je bila na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, međutim doživela je povredu i od tada se ne takmiči. Danas, stiže samo u teretanu.
- Idem u teretanu dva puta nedeljno, češće ne stižem. Vežbam samo da bih dobro izgledala u ogledalu, srećom genetski nisam sklona gojenju. Dosta se krećem zbog dece, imam mnogo obaveza. Lakše mi je samo kad dođu moji roditelji ili mog partnera. Ne zatvaram vrata kada je u pitanju profesionalna karijera, ali teško da ću se vratiti - kaže Klišina.

Darija Klišina je prošlog meseca bila u Rusiji posle skoro dve godine, a prokomentarisala je i vojnu intervenciju svoje zemlje u Ukrajini.
- Išla sam da vidim svoju porodicu Ne deluje mi da se mnogo toga promenilo. Bila sam u Turskoj na odmoru, otišli smo do Estonije, pa onda kolima jer nema letova za Moskvu. Ne želim da se u svetu dešavaju nesuglasice velikih razmera. Ogroman broj ljudi pati, postoji mnogo mešanih porodica u kojima obe strane pate. Ne verujem da ću se vratiti da živim u Rusiji, bar ne u skorije vreme. U Americi nemam neprijatnosti jer sam Ruskinja - kaže Darija.

Tagovi:
sport Rusija trudnoća atletika dolari sponzori Darija Klišina